Thigh straps voor in de packraft

Om betere controle over onze packrafts te krijgen, hebben we thigh straps gemonteerd.

Goede (maar oude) handleidingen om thigh straps te maken en monteren vind je bij: The Roaming Dials – Thigh straps how to en Things to luc at – Pimp my packraft.

In tegenstelling tot wat gemeld wordt op bovenstaande websites hebben we wel grab-loops van Alpacka gebruikt: een gesprek met de importeur in de EU leerde ons dat de grab-loops (mits op de juiste manier gelijmd) 175 kg kunnen houden. Zij hebben meerdere thigh straps gemonteerd en geen problemen ermee ervaren. Let op dat je de goede lijm gebruikt en op de goede manier verlijmd!

In 2012 hebben we ook grab-loops gemonteerd, zie artikel: Bagage bevestiging maken aan packraft. Voor de nieuwe grab-loops hebben we dezefde procedure gevolgd op één kleinigheid na: Vlak voor het samendrukken van de grab-loop op de boot, hebben we de grab-loop al een paar seconden voorverwarmd. De lijm wordt dan weer iets kleverig, waardoor hij meteen aan de boot hecht. Vooral voorin de boot is dat erg fijn.

Update
Ondertussen hebben we twee verbeteringen doorgevoerd:
1. Omdat de gesp groter was dan de breedte van de riem, slipte hij elke keer een beetje door. Aan het eind van een dag gebruik was het zover doorgeslipt dat het bijna onbruikbaar is. We hebben dit opgelost door de riem te vervangen door een kant-en-klaar exemplaar van Sea-to-Summit, die ook nog eens goedkoper zijn.

2. Omdat de beenlussen verlijmt zijn aan een flexibele boot, zat er veel speling op. Tijdens het gebruik betekent dat dat je gaat inhangen, je knie naar binnen beweegt en pas 10cm later de boot begint te volgen. Tijdens onze packrafttrip naar Zwitserland zagen we dat een kleine dwarsverbinding met de boot zorgt voor veel directer volgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s