De Lesse

Het is zaterdagochtend en de wekker gaat. De rugzakken staan al klaar, hup de auto in en door de regen rijden we naar het zuiden. Na een paar uur zetten we de auto neer op het station van Anseremme. Het regent nog steeds, dus we doen vast onze drysuits aan. Drysuits, regenpak, what’s in a name?

Volgens het bordje vertrekt onze trein vanaf spoor 1. De lokale clochard zit op het bankje daar, met zijn derde biertje in zijn hand. Hij legt ons haarfijn uit dat er aan deze kant van het spoor gewerkt wordt en dat we echt aan de andere kant moeten zijn. Niet lang daarna komen Ivo, Joke en Peter aanlopen. Samen rijden we naar Houyet.

01

Joery en Veerle zijn al in Houyet aangekomen. We blazen de packrafts op en vertrekken. Onze badeend dobbert lekker mee vandaag, de regent doet hem niets. Hij vindt het zo leuk dat hij zich losrukt van het touwtje en bijna achterblijft bij de andere eenden.

02

03

We pauzeren op een klein kiezelstrandje. Het is ondertussen opgehouden met regenen. Na de pauze komt het leukste deel: Er zijn nog twee stuwen, eentje bij het kasteel van Furfooz en de andere bij de camping. Bij deze waterstand zijn ze makkelijk te doen.

04

Vlak voor het einde bij Anseremme komen we nog drie kajakkers tegen. Niet lang erna is het tijd om wat te drinken en afscheid te nemen. Tot de volgende keer?

Klik hier om alle foto’s te bekijken.

Film

Advertenties

8 gedachten over “De Lesse

 1. Ik zie dat ik weer even niet op jullie site ben geweest. Ziet er goed uit. Prettig leesbaar erg duidelijk. Heeft jullie leuke badeend ook al een naam?

 2. Het ziet heel mooi uit. En jullie hebben zo veel mooie ervaringen met packraften. Daarom heb ik een vraag.
  Een vriend van me komt uit Finland op bezoek volgende week. Eerst wilden we ergens in België gaan packraften. Maar het lijkt dat er niet genoeg water is :(. En op heel veel mooie riviertjes/beekjes in Nederland is varen al in April verboden (e.g. Swalm of Roer). Hebben jullie een suggestie voor ons? En weten jullie of er ergens in Nederland or in België gevaren kan?

   • Bedankt voor jullie snelle reactie. Ik heb inderdaad over de Dommel en de Grensmaas gedacht. Misschien is de Biesbosch ook een mogelijkheid. Maar is het water daar ‘rennend’ of meer ‘stil’? Zelf woon ik ik in Leeuwarden en hier hebben we ook veel ‘stil’ water in de buurt 🙂 Trouwens welkom als jullie zin hebben om naar het ‘verre’ noorden te bezoeken. 🙂
    Is er ook informatie over de waterstand van de Dommel? Ik kon het nergens vinden.

   • Het water in de Biesbosch staat “stil”, ondanks dat er kleine getijdenstromingen zijn. Het getijdenverschil is gemiddeld 20 cm. Qua natuur is het een erg mooi gebied, vooral in de kreken. Wij hebben er een keer ’s ochtends een bever gezien. Op de paalcampings daar mag je legaal bivakkeren, maar let op: er is geen drinkwater.

    De Dommel stroomt met gemiddeld 3 km/h. Ik heb in het verleden ook gezocht naar waterhoogten, maar die zijn niet beschikbaar. Ik kom elke dag langs de Dommel, op dit moment staat er genoeg water om te varen.

 3. Nice blog, nice river, nice people 🙂 Thanks for this!

  If you comes sometimes to Germany, maybe near Heidelberg/Stuttgart say hello!

  Greetings,
  another Packrafter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s