Arco

Arco
Arco ademt outdoor. Als je door het centrum loopt, zie je overal klimmers of mountainbikers. We waren er al een keer in 2007 en dit jaar hebben we er ook een week doorgebracht. We hebben een paar dagen geklommen bij de volgende klimgebieden: Corno di Bo, Nago, Massone en Val Lomasone. Het laatste klimgebied is een stukje rijden vanaf Arco, maar zeker de moeite waard. Rustig en niet afgeklommen.
Naast het klimmen hebben we nog twee via ferrata routes gedaan.

DSC_0645
Klimmen in Nago, Gardameer.

Via Ferrate Che Guevara
We zetten de auto neer in Pietramurata en lopen langs het industriegebied naar het begin van via ferrata Che Guevara. Vlak voor de route echt begint worden we ingehaald door een Italiaan in zijn zwembroek en een rugzakje met hooguit een blikje drinken…

DSC_0661
Valle dei Laghi vanaf via ferrata Che Guevara.

DSC_0665
Valle del Sarca vanaf via ferrata Che Guevara.

Het is een mooie route, prachtig weer en de uitzichten over Valle dei Laghi en Valle del Sarca zijn adembenemend. De route is afwisselend met laddertjes, klauteren en rotsbandjes tot bijna aan de top Monte Casale. We zweten even uit bij Rifugio Don Zio en gaan dan via GR426 terug naar het dal. Een deel van GR426, Sentiero dei Rampin, is tegenwoordig ook een via ferrata. Er kwamen daar best nog wat stenen naar beneden, dus we waren blij met onze helmen. Helaas heeft een ongezekerde nectarine het dal niet ongeschonden gehaald.

Cima Capi
Als tweede via ferrata hebben we een tochtje gemaakt naar Cima Capi. We zijn vertrokken vanaf Biacesa om via GR470, GR471, kapel S. Giovanni te bereiken.

DSC_0676
Via ferrata naar de Cima Capi.

Vandaar langs Biv. Arcioni, GR460 (Sent. A Foletti), GR405 naar de Cima Capi. En langs Sent. F Susatti en de GR470 terug naar Biacesa. Een tochtje dat niet te lang duurt en afwisselend is. De gezekerde stukken zijn niet moeilijk en worden afgewisseld met wandelpaden. Daarnaast is er veel te zien uit de Eerste Wereldoorlog: Er zijn nog loopgrafen, tunnels, gangen en grotten uit die tijd, waar je in- en doorheen kunt lopen. Vergeet zeker geen lampje mee te nemen bij deze route!

DSC_0686
Via Ferrata M. Foletti.

Dank ook aan de snelle service van Mammut die bij een terugroepaktie onze 6 jaar oude via ferrata sets kostenloos omruilde voor nieuwe exemplaren!
Vergeet in Arco ook niet om het eigengemaakte ijs te proeven bij de Gelateria Mio in het centrum aan de brug over de Sarca! (Gelato Mio, Via Segantini Giovanni 2, 38062 Arco)

DSC_0657
Colodri, Arco.

Klik hier om alle foto’s te bekijken.

Bibliografie

Tabacco Carta Topografica per escursionisti, 1:25 000
055 Valle del Sarca
Arco – Riva del Garda

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s