Carnaval bij Baraque Michel

Terwijl de helft van ons land geregeerd wordt door gekken en dwazen, rijden wij naar onze zuiderburen. Onderweg is het lekker rustig, we rijden zo de sneeuw tegemoet. ’s Ochtends is het bewolkt, ’s middags laat de zon zich even zien. De hele dag staat er een harde wind, wat het buiten het bos flink koud maakt.

DSC_9016
De bomen hebben het zwaar onder het gewicht van de sneeuw

Als basis hebben we nogmaals de Hautes Fagnes Trail van Joery gebruikt, maar deze keer een ander stukje. Onderweg nemen we soms een paadje naar links of naar rechts en dan staan we ineens te kijken. Waar zijn we nu? Alle rechte bospaden lijken op elkaar en door de 30 cm dikke sneeuwlaag verdwijnen een deel van de beekjes uit het zicht. We vragen wat voorbijgangers: Nederlands? English? Français? Hmm… Ook hij wist niet waar hij was. Z’n maat wel, die had een kaart. En onderling spreken ze Duits. Dat maakt het communiceren alweer wat makkelijker. We nemen een pad terug en dan een afkorting naar onze “originele” route. Een uurtje later komen we ze weer tegen!
Onderweg is het op een aantal paden (zondags)druk, maar buiten de veelbelopen paden is het heerlijk rustig. We maken een rondje en gaan dan langzaam terug naar de auto. Om half vijf zijn we weer terug op de parkeerplaats, waar het ongelooflijk druk is.

Klik hier om alle foto’s te bekijken.

Film

Bibliografie

IGN Carte Topographique, 1:50 000, No 50-50A: Malmédy

Advertenties

Een gedachte over “Carnaval bij Baraque Michel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s