Klimmen in Orpierre, zomer 2009

We hebben onze Baerentrek tocht voortijdig afgebroken. In plaats daarvan zijn we doorgereisd naar Zuid-Frankrijk, om te gaan klimmen. Hier is het altijd goed weer.

We staan hier op de klimmerscamping, met wel 1 hele ster. In het dorp hebben we de topo gekocht. Aan de verkoper hebben we nog even gevraagd hoe het weer hier is. Het antwoord is: “Goed, zoals nu. Eigenlijk zoals de hele zomer.” Tijd om te gaan klimmen dus.

000
De topo van Orpierre.

We zitten in Frankrijk, dus als eerste vanmorgen naar de bakker. “Deux croissant et une flute, s’il vous plait”. Mmm…
Orpierre bestaat uit een negental rotsmassiefjes. Ze zijn allemaal te voet te bereiken vanaf de camping. “Belleric” is dichtbij en er zijn makkelijke routes. We zijn daar begonnen met route “Les p’tits loups”, een 3a. Je kan er nog een tweede touwlengte achteraan klimmen, dus heel erg geschikt om even wat touwtechnieken te oefenen.

002
Even erin komen met een makkelijke route.

’s Middags weer terug naar de camping, we zijn duidelijk niet gewend aan al die zon en branden uit onze (zwarte) schoenen. Tijd
voor siesta onder de boom langs onze tent. Heerlijk, het lijkt wel vakantie.

Het is niet alleen maar goed weer. Als we de tweede dag terugkomen voor onze siesta, betrekt het behoorlijk. Het duurt dan ook niet lang voordat het met bakken uit de hemel valt. Het is de eerste vakantie met onze nieuwe Marmot tent. Gelukkig houdt hij het droog tijdens deze bui. Omdat het water niet snel genoeg de grond in kan zakken, drijft de tent op een laag water. Binnen blijft het droog.

008
Hagelstenen.

Gelukkig was het van korte duur, dus niet lang daarna konden we weer gaan klimmen. We hebben zelfs nog een route gedaan die niet in onze topo stond.

012
Genieten.

Na een weekje heerlijk klimmen, tientallen routes gedaan. We begonnen rustig met een 3a en zijn gestopt bij 5b+. (Alles allebei
voorgeklommen) Jammergenoeg zit er ook een einde aan deze vakantie.

Klik hier om alle foto’s te bekijken.

Film

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s