Spanje

Het laatste berichtje was uit Alessandria, Italie. Deze komt uit Spanje.

Na Italie zijn we teruggegaan naar Frankrijk, naar het Queyra gebied. Daar hebben we een dagje onze trektocht met tent voorbereid onder het genot van een bakje koffie.

Deze keer 5 daagjes met de tent op stap, dus we hadden nu ook voor 5 dagen eten bij. Lekker weer pap als ontbijt…

De tocht ging in 5 dagen rond de Mt Viso.

Deze berg is minstens 700 m hoger dan de rest van de bergen eromheen. Daarnaast hadden we nog gepland om 2 toppen te doen, de Mt Meidassa en de Mt Losetta, en 1 col: Coulour del Porco.

Het uitzicht vanaf Mt Meidassa

Van de Mt Viso zeggen ze dat de top elke dag na 11.00 in de mist verdwijnt. Het is echt ongelooflijk, maar elke dag tussen 10.00 en 12.00 kwam er lage bewolking opzetten. Ook al was het ´s ochtends stralend blauw. De toppen en de col hebben we daarom maar ´s ochtends gedaan, dan hadden we tenminste nog uitzicht.

Aan het eind van de 2e dag hebben we nog een reddingsaktie met helikopter gezien. We hadden net onze tent opgezet, en wilden met het eten beginnen, toen er een helikopter aankwam. Die zette 2 kerels in rode overalls af op Mt Viso. Even later werd iemand opgelierd en weggevlogen. Nog nooit zo dichtbij gezien!

Verder hebben we nog een paar dieren gezien. Er zaten veel bergmarmotten en we hebben een paar gemsen en steenbokken gezien.

Erg indrukwekkend om van dichtbij steenbokken te zien vechten!

Tent bij Mt Viso:

Na onze trektocht zijn we een middagje naar Chateau Queyras geweest.
Naast het kasteel hadden ze een klettersteig aangelegd met touwbruggen. Kort tochtje vlak langs de kolkende Guil:
Hierna zijn we richting Spanje vertrokken. Halverwege de rit zijn we nog 2 dagen gestopt en hebben we geklommen. Bij een van de klimgebieden stond: Les pieds dans l´eau, de voeten in het water. Dat moest er dus gebeuren voor we bij het gebiedje konden komen.
Hierna hadden we gehoopd in 2 dagen in Spanje te zijn. Toen we een uurtje onderweg waren, begon onze bus te sputteren. Ik kon zo vlug niets zien en hij startte weer, dus we zijn weer verder gegaan. Even later sputterde hij weer en wilde hij ook geen heuvel meer op. Dan maar een camping opgezocht en wat beter gekeken. Niets te zien, nog even met Rob overlegd, en toch maar de carburateur eraf geschroefd ´s avonds. In de bus uit elkaar geschroefd, schoongemaakt met benzine en doorgeblazen met de voetpomp. De vlotter stond niet op de juiste hoogte, dus dat ook veranderd en daarna alles weer teruggebouwd.
Volgende dag, zelfde punt bergop, zelfde probleem. Dan maar het benzine filter vervangen, of anders de benzinepomp openschroeven. Toen we het filter eraf schroefden (onderin de motorruimte, tegen een zwarte balk gemonteerd) zagen we al bezinksel liggen…
Filter vervangen en we konden weer vrolijk verder rijden.
Nu staan we in Spanje. We staan aan de kust met prachtig uitzicht op de oceaan. Zoals jullie zien, het is hier prachtig weer…
Het volgende wat we van plan zijn is om een tochtje te doen in de Picos de Europa in Noord Spanje.
Groetjes,
Charissa en Fred
(Sorry voor de belachelijke opmaak, maar ik krijg de foto´s niet op de goede plek hier…)
Advertenties

5 gedachten over “Spanje

  1. Weer prachtige foto’s. En… een oude auto en vuil in de tank komt los. Heb met mijn eerste (oude) auto hetzelfde gehad. Een hoop vuil uit de carburateur geschept, brandstoffilter er weer ingezet (was door vorige eigenaar weggehaald). Daarna nooit meer last gehad.

  2. Hoi,ga zo door met foto’s maken. Zien er prachtig uit. Hebben ons een digitaal fotolijstje gekocht, waarop we jullie vakantiefoto’s hebben gezet. Staat op de keukentafel. Nu kunnen we dagelijks genieten van jullie foto’s en de tekst bij de foto’s bedenken we er dan zelf bij.Al hoewel jullie ver weg zijn, zijn jullie toch heel dichtbij.Groetjes,Mam en Pap

  3. Hallo,De foto’s zijn geweldig,ben jaloers op jullie klauterpartijen.Niet zozeer het serieuze werk maar meer die loopbrug,langs die berg en het geplens door het water. Groetjes Willy

  4. Hoi Charissa en Fred,Weer hele leuke foto’s en spannende verhalen. Hebben jullie ook iets meegekregen van de tour de France? Charissa ik wist niet dat jij verstand had van auto’s! Maar goed hij doet het gelukkig weer. geniet nog van de laatste paar weken. Groetjes Wendy Hoppener.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s